Hamis Legend of Zelda a Microsoft Áruházban

the legend of zelda breath of the wild nintendo switch videojáték
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Vágólapra másolva!
Hétezer forintot próbál ellopni a játékosoktól egy csaló.
Vágólapra másolva!

A Windows 8-cal együtt elérhetővé vált Microsoft Áruház (eredetileg Windows Áruház) bemutatásakor a Microsoft nagy elánnal magyarázta, hogy a boltot szeretné megbízható alkalmazásokkal és játékokkal megtölteni, éppen ezért is a munkatársai az Apple App Store-hoz hasonlóan minden egyes beküldött elemet ellenőriznek az elérhetővé tételük előtt.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Forrás: Nintendo

Ehhez képest a Microsoft még nem volt hajlandó magyarázattal szolgálni arra, hogy a csalók hogyan képesek rutinszerűen közismert appokat és játékokat megszemélyesítő termékeket kiadni a programboltban, az elmúlt évek során a VLC lejátszótól a Marióig rengeteg védjeggyel nevetve vissza tudtak élni.

Mint Daniel Ahmad, a Niko Partners ázsiai játékpiacokra fókuszáló elemzője december 25-én kiszúrta, most épp valaki a The Legend of Zelda: Breath of the Wild nevével és borítóképével árul 7100 forintért egy játékot a Microsoft Áruházban.

A hamis adatlap Forrás: Origo

A jelek szerint a vásárlók valójában a böngészőben és mobilon is ingyen játszható Robber Run játékot kapják a pénzükért cserébe. Őszintén meglepődnénk rajta, ha a termék feltöltőjének bármiféle köze is lenne hozzá, jó eséllyel azt is csak lelopta valahonnan.

Hírünk írásakor Ahmad figyelmeztető tweetje már 24 órája volt elérhető, de ami ennél is rosszabb fényt vet a Microsoftra, hogy az adatlap szerint a hamis játékot még december 17-én tette elérhetővé a csaló.

A Microsoft remélhetően rövidesen eljut odáig, hogy törölje a terméket, felfüggessze a fejlesztő fiókját, és visszatérítse az esetlegesen csőbe húzott vevők pénzét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!