Jön az Android 10 a Galaxy Note 9-re

samsung galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 9
Vágólapra másolva!
Elsőként a német piacon bukkant fel a frissítés.
Vágólapra másolva!

Folytatja a fontosabb okostelefonjainak legújabb Androidra való átköltöztetését a Samsung, a napokban megkezdte a Galaxy Note 9 hivatalos frissítésének a terjesztését. Első körben a szoftver bétaverzióját tesztelt felhasználók kapták meg a végleges szoftvert, most pedig Németországban a bétázásból nem kért mobilozóknál is elkezdett feltünedezni a frissítés.

Samsung Galaxy Note 9 Forrás: Samsung

Az Android 10 rendszert és OneUI 2.0 kezelőfelületet hozó frissítés elvileg egyelőre csak OTA-frissítés formájában érhető el, azaz a telefonok beépített frissítőjén keresztül installálható. Ettől függetlenül nem lepődnénk meg, amennyiben a frissítést megkapott felhasználók valójában a Samsung számítógépes segédprogramján keresztül is tudnák telepíteni.

Akármi is legyen a helyzet, az új firmware első körben minden bizonnyal a kártyafüggetlenül vásárolt modellekre lesz telepíthető, hiszen a mobilszolgáltatóktól vett készülékek esetén a cégeknek is zöld utat kell adniuk a szoftverfrissítés kiadására

az extra tesztelés pedig időbe telik.

Viszont jó esély van rá, hogy néhány héten belül világszerte minden Galaxy Note 9-re telepíthető lesz a vadiúj szoftver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!