A Google kitiltotta a gyártó eszközeit az Asszisztensből.

Csak nem érnek véget az otthoni okoskütyükkel kapcsolatos botrányok. A Reddit egyik felhasználója a héten arra panaszkodott, hogy idegenek kameráiból származó állóképeket lát, mikor a Google Nest Hub okoskijelzőjén meg szeretné tekinteni a Xiaomi biztonsági kamerájának a képét. Egyelőre nem kristálytiszta, hogy mi történt, de valószínűleg más Xiaomi biztonsági kamerák sok esetben torz képeit látta a saját kamerájának képe helyett, több fotóval is illusztrálta a helyzetet.

Ismeretlen kamerákról származó állóképeket látott az okoskijelzőjén a panaszkodó felhasználóForrás: Dio-V / Reddit

A beszámolóra válaszul a Google kitiltotta az Asszisztens szolgáltatásából a Xiaomi márkájú kamerákat, így a bug azonosításáig és megoldásáig azok nem kezelhetőek az Androidot futtató okoskijelzőkről, mobilokról, táblagépekről.

A panaszos egyszer valamiféle bolt (ez látható a fenti képen), a többi alkalommal pedig lakások vagy házak belsejéről látott állóképeket. 

Többek közt alvó csecsemőt, és szintén szunyókáló, idős férfit is látott az okoskijelzőjén. 

Hírünk írásáig a Xiaomi nem kommentálta a helyzetet, de a Google már felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy sikerüljön minél előbb a végére járni a problémának.

Frissítés: a Xiaomi tájékoztatást nyújtott a helyzetről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!