360 hertzes az Asus gamer monitora

asus rog swift 360hz gamer monitor
Asus ROG Swift 360Hz
Vágólapra másolva!
Különleges vezérlőegységet tervezett bele az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő innovációt vitt a CES 2020 kiállításra az Asus és az NVIDIA, az együttműködésüknek köszönhetően megszületett a világ első 360 Hz-es képfrissítési sebességű, másodpercenként 360 képkockát megjeleníteni képes monitora. A vállalatok a kompetitív online játékot nagyon komolyan vevők számára készítették a kijelzőt, az eszement magas képfrissítési sebessége versenyelőnyt nyújthat például a CS:GO-hoz vagy Overwatch-hoz hasonló, pörgős akciójátékokban.

Asus ROG Swift 360Hz Forrás: Asus

A rendkívüli képfrissítésnek szokás szerint ára van: a monitor 24,5 hüvelykes és 1920×1080 pixel felbontású, és ugyan erről nem beszéltek a cégek, de valószínűleg TN panel dolgozik benne. Az aránylag rossz betekintési szögek és a Full HD felbontás a célközönség számára nem jelent problémát, aki pedig rendkívüli képfrissítési sebesség helyett inkább magasabb felbontást és IPS panelt szeretne, az rengeteg másik modell közül válogathat.

Asus ROG Swift 360Hz Forrás: NVIDIA

A 360 hertzes frissítési sebességhez egy különleges NVIDIA G-Sync vezérlőegységet használó Asus ROG Swift 360Hz valamikor az idén kerül majd piacra. A várható áráról nincs információ, de garantáltan méregdrága lesz, emiatt nem érdemes aggódni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!