Különleges olvasólámpa készült a diszlexiásoknak

lexilight diszlexia
Lexilight
Vágólapra másolva!
A tesztelők 90 százalékának tudott segíteni a könnyebb olvasásban.
Vágólapra másolva!

Az egyik legismertebb részképességzavar az írott szöveg olvasását és értelmezését megnehezítő diszlexia, a becslések szerint valamilyen mértékben az emberiség 8-10 százalékát érinti a probléma. A jelenség továbbra is rejtélyes, azonban a legújabb kutatási eredmények szerint a diszlexiásoknak mindkét szemük domináns, ez okozza a látott kép feldolgozási zavarát.

Lexilight Forrás: Lexilife

Éppen ezért is örvendetes, hogy a francia Lexilife startup talált egy technikai megoldást a diszlexiások számára az olvasás megkönnyítésére: a Lexilight asztali lámpája a LED-es fényforrásának állítható pulzálásával képes lehet elég időt biztosítani az agy számára, hogy csak az egyik szemről érkező információt dolgozza fel, ezzel nagyban segítve az olvasást.

Egyes tesztelőknél a lámpa teljesen megszüntette az olvasási problémát, és összességében 90 százalékuknak tudott számottevő segítséget nyújtani.

Az Európában a következő hetekben elérhetővé váló Lexilight egyetlen szépséghibája az ára: aki egy összegben kifizetné a tíz év garanciával érkező terméket, annak

549 eurót, azaz olyan 181 ezer forintot kell letennie az asztalra.

Emiatt jó hír, hogy a Lexilife 30 napos ingyenes otthoni próbalehetőséget biztosít a termék iránt érdeklődőknek, továbbá havi 49 eurós (~16 ezer forintos) részletfizetésre is lehetőséget biztosít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!