Kitalálták az okos fürdőszobai szőnyeget

mateo smart bath mat okos fürdőszobai szőnyeg
Mateo smart bath mat
Vágólapra másolva!
Természetesen a használói testsúlyát is képes követni.
Vágólapra másolva!

Dübörög az okosítási mozgalom a fogyasztói eszközök piacán, a CES 2020 közönsége a világon elsőként csodálhatja meg a Mateo startup ugyanerre a névre keresztelt, okos fürdőszobai szőnyegét. A mosható szövet borítású, akkuról üzemelő kütyü hétezer nyomásalapon működő mintavételi pontot tartalmaz, és még azt is képes megalapítani, hogy ki áll rajta.

Mateo smart bath mat Forrás: Mateo

A Mateo további érdekessége, hogy képes mérni és naplózni a felhasználók testsúlyát, meg tudja állapítani a cipőméret változását (ez a gyerekesek számára lehet hasznos), fel tudja hívni a figyelmet egyes betegségekre utaló tünetekre, továbbá a rossz testtartásra is figyelmeztethet.

A kütyühöz természetesen tartozik egy mobilalkalmazás, amelyen keresztül követhetőek a begyűjtött statisztikák, továbbá az app értesítéseket jelenít meg, ha valamiféle említésre méltó jelenséget tapasztalt, például fogyást vagy hízást.

A startup egyelőre nem árulta el, hogy az okos kilépő mikor és mennyiért kerül piacra, a következő hónapokban egy közösségi finanszírozós kampányt kíván indítani a tömeggyártásának megkezdése érdekében. Ettől függetlenül abban biztos, hogy többféle változat lesz belőle, a legnagyobb tudású kilépőért 179 dollárt (nettó 53 ezer forintot) kérhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!