Leszámolt az értesítési nyaggatással a Firefox 72

mozilla firefox 72 böngésző
Mozilla Firefox 72
Vágólapra másolva!
MacOS-en és Linuxon is elérhető a kép a képben videózás.
Vágólapra másolva!

A várakozásoknak megfelelően megjelent az idei első főverzió a második legnépszerűbb számítógépes böngészőből. A Mozilla Firefox 72 eget rengető újdonságokat nem hozott, azonban különböző sérülékenységek befoltozása mellett akad néhány igen hasznos újítás a tarsolyában.

Mozilla Firefox 72 Forrás: Origo

A minden felhasználót érintő fejlesztés a magánszférával kapcsolatos, innentől kezdve a böngésző automatikusan blokkolni próbálja a netezőket ujjlenyomatozásos módszerrel követni próbáló szkripteket.

Tipikusan hirdetőcégek titokban leselkedő kódjaira kell gondolni.

Szintén nagy újítás, hogy a Firefox mostantól nem fogja megjeleníteni a webhelyek engedélykéréses ablakait, mikor például a földrajzi helyhez próbálnak hozzáférni, vagy éppen szeretnék rávenni a netezőket az értesítések fogadására. Ehelyett az engedélykérési kísérletkor csak egy ikon jelenik meg böngésző címsorában, erre rákattintva megadható vagy megtagadható a kért engedély,

de felugró kérések többé nem zavarják meg a netezést.

Végül jó hír a macOS vagy Linux rendszert használóknak, hogy végre ők is használhatják a Windowson az előző verzióban bevezetett, kép a képben videolejátszó felületet.

A Firefox 72 telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A meglévő felhasználók Windows és macOS rendszereken automatikusan megkapják az új verziót, míg a linuxosok a disztribúciójuk csomagfrissítőjén keresztül állhatnak át a legfrissebb kiadásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!