Hét és fél méter átmérőjű tévét mutatott be a Samsung

2020.01.10. 06:11

Bemutatta a legújabb generációs MicroLED-kijelzőit a Samsung a Las Vegas-i CES technológiai szakkiállításon. A leglátványosabb idén is a The Wall tévéjük, a tavalyelőtti 146 és a tavalyi 219 hüvelykes után idén már egy 292 hüvelykest hoztak, vagyis csaknem 7 és fél méter a tévé átmérője.

A Samsung már évek óta a MicroLED-ben látja a jövőt. Csúcsminőségű megjelenítésre képes, bár a gyártás még sok kihívást jelenthet, még drágább, mint például a népszerű OLED-é, de már rengeteg pénzt áldoztak a technológia fejlesztésére.

292 hüvelykes, átszámítva 7 és fél méter átmérőjű televízió - mindenki tátott szájjal bámultaForrás: Szász Tamás - Origo

Az OLED-hez hasonlóan nincs háttérvilágítása a MicroLED tévéknek, a pixelek bocsátják ki a fényt, a kijelzők akár 5 000 nites fényerőre is képesek, ami viszont az OLED-eknél nem lehetséges. A Samsung moduláris MicroLED készülékei személyre szabhatóak, nem egyetlen kijelzőből állnak, MicroLED-paneleket csatlakoztatnak egymáshoz, vagyis a jövőben ez bővíthető lesz, nem új tévét, hanem csak új panelt kell majd venni, ha nagyobb kijelzőt szeretnénk, a konstrukció pedig kávamentes lehet a kialakításnak köszönhetően. Vagyis bármilyen nagyságú és képarányú tévét ki lehet alakítani a moduláris megoldással, attól függően, hogy mennyi hely van otthon.

A kínálatban jelenleg 75, 88, 93, 110 és 150 hüvelykes MicroLED készülékek vannak, a 88-as és a 150-es ultravékony és teljesen kávamentes modelleket most mutatta be a gyártó, ahogy a 292 hüvelykes óriást is most lehetett először megnézni. Ezen azt is bemutatták, hogy a moduláris kialakítással egyszerre több tartalmat vagy tévécsatornát is megjeleníthetünk a kijelzőn. A két legnagyobb kijelző 8K, többi 4K felbontású.

Egyszerre több tartalmat is nézhet az, aki erre vágyakozikForrás: Szász Tamás - Origo

A tévék a mesterséges intelligencia felhasználásával a lehető legmagasabb minőségű tartalmakat jelenítik meg, azok forrásától függetlenül, vagyis minden tartalmat a lehető legjobb minőségben adnak vissza, miután kielemezték a forrást. Az új tévék árát és a megjelenés időpontját egyelőre még nem árulta el a Samsung.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK