Jövő év közepéig biztosan nem észlelnek majd változást a felhasználók.

Óriási mérföldkő lesz a Microsoft történetében a 2020. január 14-i hibajavító kedd, a vállalat ezen a napon ad ki utoljára mindenki számára elérhető biztonsági javításokat a Windows 7-hez. A kérdéses nappal hivatalosan is nyugdíjba vonul a bő tízéves operációs rendszer, hivatalosan csak egyes vállalatok és egyéb szervezetek kapnak hozzá frissítéseket, már amennyiben hajlandóak óriási pénzeket kifizetni a kiváltságért.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Windows 7 nyugdíjba vonulása nem jelenti azt, hogy a fizetős javítási programban nem résztvevő számítógépek hirtelen használhatatlanná válnának.

Továbbra is működni fognak, csak nem kapnak többé biztonsági frissítéseket a Microsofttól.

Ennek megfelelően a szoftverfejlesztőknek sem kötelező letenniük a Windows 7 támogatásáról a szoftvereikben. A Google csendben tisztázta, hogy a Chrome böngészőt használóknak egyelőre nincs mitől félniük, az alkalmazás

legalább 2021. július 15-ig

garantáltan kompatibilis marad a régi Windowszal, azaz elérhető lesz az éppen legújabb verziója a rendszerre.

A Mozilla egyelőre nem adott tájékoztatást az ügyben, azonban a Firefoxot használóknak sem kell félniük, a böngészőjük jó darabig biztosan támogatott marad a Windows 7-en.

Jó kérdés, hogy februártól szürkén telepíthetőek lesznek-e például az otthoni számítógépekre a Windows 7 privát javításai, mint ahogy ez a Windows XP idején is történt. Egyelőre úgy tűnik, hogy minimális buherálással megoldható lehet a patchek jogosulatlan telepítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!