Így néz ki egy DDR5 memóriamodul

sk hynix ddr5 memóriamodul
SK Hynix 64 GB DDR5-4800 memóriamodul
Vágólapra másolva!
Az SK Hynix csendben mutogatott egyet a CES-en.
Vágólapra másolva!

Továbbra is érkeznek a tipikusan kisebb horderejű információk a múlt heti Consumer Electronics Show-ról, az AnandTech most lehozott néhány fotót az egyik első DDR5 memóriamodulról. A kiállított példány egyoldalas kialakítást kapott, de még így is sikerült húsz darab memóriachipet rázsúfolni, összesen 64 GB kapacitásban. A sebessége sem kutya, gyárilag 4800 MHz frekvencián üzemel.

SK Hynix 64 GB DDR5-4800 memóriamodul Forrás: AnandTech

A DDR5 memóriamodulok nem kaptak a megszokottól eltérő formatervet, bár természetesen a csatlakozósínek közti bevágást megint új helyre tették a tervezők, így ezeket a modulokat sem lehet véletlenül rossz foglalatokba, vagy éppen a megfelelőkbe fejjel lefelé betenni. Összesen 288 kontaktpontot használ a szabvány, a DDR4 modulokon látott módon pedig enyhén lekerekített a csatlakozófelület vége, hogy könnyebb legyen a modulok behelyezése.

Egyelőre jó kérdés, hogy mikor kezdődhet meg a DDR5 bevezetése. Az új memória elsőként a szerveres termékekben mutatkozhat be, és rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy a fogyasztói piacon 2021 előtt megjelenhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!