Megreformálhatja a piacot a hibrid SSD

enmotus midrive ssd
Enmotus MiDrive
Vágólapra másolva!
Ötvözné a sebességet, a hosszú élettartamot és a jó árat.
Vágólapra másolva!

A piacon jelenleg kapható szilárdtest-meghajtók univerzális jellegzetessége, hogy ugyanolyan típusú memórialapkák dolgoznak bennük, azaz SLC, MLC, TLC, vagy épp újabban QLC típusúak. Mindegyik típusnak megvannak az előnyei és a hátrányai, a tulajdonságaik pedig nagy mértékben kihatnak a sebességükre, az élettartamukra, és persze a gigabájtonkénti tárolókapacitásuk árára. Akármelyik típus is dolgozzon egy meghajtóban, mindig el kell fogadni valamiféle limitációt.

Enmotus MiDrive Forrás: Enmotus

Az Enmotus a napokban bejelentette a fejlesztés késői fázisában járó MiDrive meghajtóját, ami a világ első

két típusú chipet ötvöző SSD-je.

A vállalat kombinálta benne a gyors és hosszú élettartamú, cserébe viszont drága SLC lapkákat az olcsón nagy kapacitást nyújtó, de sokkal limitáltabb élettartamú QLC chipekkel.

Állítása szerint ez a hibrid megoldás a hétköznapi használat során gyors és hosszú élettartamú, ráadásul jó árú meghajtókat eredményez.

Az ideális működési paraméterek eléréséhez a MiDrive persze egy specializált vezérlőszoftvert futtat, amely gépi tanulást is bevetve megpróbálja eldönteni, hogy a felmásolt adatok a meghajtó melyik részébe legyenek mentve.

A cég jelenlegi prototípusa 1 TB tárolókapacitást nyújt, az OEM partnerek már tesztelhetik is, öt év garanciával kerül majd piacra az NVMe protokollos, M.2 formatervű termék. Sajnos a sebességéről, a piacra kerülésének idejéről, és persze a várható áráról még nem volt hajlandó tájékoztatást nyújtani az Enmotus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!