Kukkolással újított a YouTube

youtube tablet táblagép streaming
Vágólapra másolva!
Elsőként Androidon vált elérhetővé az új profilkártya felület.
Vágólapra másolva!

Nagy csendben új funkció vált elérhetővé a YouTube androidos változatában. A profilkártya névre keresztelt újítást a jelek szerint kivételesen minden felhasználónál egyszerre aktiválta a videomegosztó, hamarosan pedig az iOS-es appban és a webes felületen is megjelenik majd.

Forrás: Pixabay / Pexels

A profilkártya egy új grafikus felület, amely úgy hozható be, hogy rá kell koppintani az éppen lejátszott videó alatt egy hozzászóló profilképére. Ez erre bejövő kártyán látható lehet például a felhasználó neve, profilképe, a csatornafeliratkozásai, a feliratkozóinak a száma, tovább az éppen nézett csatornán hagyott legutóbbi három hozzászólása.

A YouTube korábban nem nyújtott efféle kommentáttekintési lehetőséget, a fejlesztés célja a hozzászólások, felhasználók, csatornák felfedezhetőségének javítása.

Még kiderül, hogy lesznek-e árnyoldalai a megoldásnak, a lehetőséggel természetesen visszaélhetnek a trollok, bár a kártyák nézegetése során feltűnt, hogy egyes felhasználók kártyáin lényegében semmi információ sem jelent meg. Úgy tűnik, mintha a YouTube egyes magánszférára vonatkozó beállításai

kihatással lennének a kártyák tartalmára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!