Rendet tenne a fülkáoszban az androidos Chrome

mobilozás telefonozás tini okostelefon
Vágólapra másolva!
Felhívja majd a felhasználó figyelmét a bezárandó fülekre.
Vágólapra másolva!

A mobilok érdekes vonása, hogy amikor a tulajdonosaik panaszkodni kezdenek a rossz teljesítményükre, az nem feltétlenül az eszközök hibás működésére utal, hanem rossz használati szokások is állhatnak a háttérben. Remek példa erre a telefonok lelassulása, rengeteg mobilozó nem érti a különbséget a futó appok háttérbe küldése és bezárása között: mindig mindent csak a háttérbe küldenek, mire idővel lassulni kezd a készülék működése a háttérben futó appok és játékok tucatjaitól. Az Android próbálja kezelni a helyzetet az appok automatikus leállításával, de a körülményektől függ a sikeressége.

Forrás: Pixabay / Pexels

Az androidos Chrome hamarosan segít majd azoknak, akik a futó appok halmozása mellett vagy helyett kismillió megnyitott füllel rendelkeznek a böngészőben. Az alkalmazás figyelni fogja a megnyitott füleket, és amennyiben egy kritériumrendszer alapján úgy véli, hogy egyes fülek szükségtelenek, akkor

javasolni fogja a bezárásukat.

A böngésző fülbezárási értesítésére koppintva a mobilozók egy áttekintő nézetbe jutnak, ahol megjelennek a bezárásra javasolt fülek. Ezen jelölőpipás módszerrel lehetőség van kiválasztani, hogy a javasolt fülek közül melyek legyenek bezárva, majd egy koppintással elbúcsúzhatnak tőlük a mobilozók.

Egyelőre nem világos, hogy a funkció mikor válhat általánosan elérhetővé a böngészőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!