Vágólapra másolva!
Teljesen belesimulhat a normál appba az IGTV.
Vágólapra másolva!

Az Instagram egyik érthetetlen sajátossága, hogy valamiért szereti dedikált mobilappokba kiszervezni a meglévő vagy vadiúj funkcióit, aztán meglepődik az új appok sikertelenségén, így végül minden megtartásra érdemes funkciót bepasszíroz a megszokott appjába, mint ahogy eredetileg kellett volna.

IGTV Forrás: Instagram

A Facebook tulajdonában lévő szolgáltatás ezt legutóbb 2018 nyarán játszotta el: szerette volna lehetővé tenni a hosszabb videók Instagramon való megosztását, így létrehozta az IGTV mobilappot, és reklámcélból betette az elindítását vagy letöltését lehetővé tévő ikont az Instagram jobb felső sarkába.

Viszont a dedikált app megléte ellenére az Instagram normál hírfolyamában is megtekinthetőek voltak a követett személyek által publikált videók.

Éppen ezért is másfél év alatt csak 7 millió alkalommal töltötték le a felhasználók az IGTV-t: nem értették a célját, és nem kívántak még egy appot installálni a mobiljaikra.

Az Instagram most beismerte a vereséget, és világszerte eltünteti a mobilappjából az IGTV ikonját. Ezt nem erősítette meg a TechCrunch-nak a vállalat, de jó eséllyel hamarosan bekerül a normál appjába az IGTV összes funkciója, utána pedig megszűnhet a különálló alkalmazás.

Az IGTV bukásához hozzájárult, hogy a rajta kiadott videókat nem tudták monetizálni az internetes személyiségek, ráadásul a közönségüket sem tudták elérni ezen a felületen, így a hosszabb mozgóképeiket jellemzően YouTube-csatornáikra töltötték fel. Az IGTV-s tartalmakért csak néhányan kaptak kompenzációt, különleges szerződések keretében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!