Már a buszon is játszhatóak az xboxos játékok

2020.01.22. 08:07

Elérhetővé vált az androidos eszközökre való streamelés.

Nagy csendben világszerte nyilvános béta fázisba lépett az Xbox One játékkonzol legújabb kényelmi funkciója, amely segítségével a játékosok az interneten keresztül továbbíthatják az androidos eszközeikre az otthon lévő konzoljuk képét és hangját, azaz például lyukasórán az iskolában, vagy akár buszon utazva is szórakozhatnak a játékaikkal.

A kép csak illusztrációForrás: Microsoft

A hálózati átjátszás funkció wifin és mobilneten keresztül is működik, de persze az utóbbit használva pillanatok alatt elfogyhat a havi adatkeret. A Microsoft szerint legalább 4,75 Mbps sávszélességre van szükség, ilyen tempó esetén egy picit érthetőbben másodpercenként minimum 0,6 megabájt forgalmat generál a streamelés.

Ez azt jelenti, hogy 1 GB mobilnetet olyan 27 percnyi játékkal el lehet vele füstölni, már ha nem megy jóval feljebb a ténylegesen használt sávszélesség.

A Microsoft szerint valójában a 9 Mbps (1,13 MB/s) az ideális.

A konzolos játékstreamelési szolgáltatás használatához legalább Android 6.0 rendszerű, Bluetooth 4.0-t támogató mobilra vagy tabletre van szükség, továbbá hozzá kell párosítani a mobileszközhöz egy Bluetooth-os Xbox One gamepadet is.

Az érintőkijelzős irányítás nem támogatott.

A szolgáltatás egyelőre nyilvános bétatesztelés alatt áll, így a használatához be kell léptetni a játékkonzolt az Xbox One Update Preview programba, azaz béta kiadású rendszerszoftverre kell átállítani. Ezután a mobilra vagy táblagépre installálni kell a Play Áruházból az Xbox Game Streaming (Preview) alkalmazást, és be kell jelentkezni az Xboxon is használt felhasználói fiókba.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!