Nem törvényességi aggályokkal indokolta a távozását.

Nem megy simán a Facebook decentralizált kriptovalutájának bevezetése, a projektért felelős Libra Association mögül tavaly októberben a PayPal, a Mastercard, a VISA, az eBay, a Stripe, és a Mercado Pago is kihátrált. Ennek oka, hogy a pénzhelyettesítő eszközt a világ minden tájáról támadják a hatóságok, többek közt rendkívül könnyű pénzmosást tenne lehetővé. Egyelőre nem világos, hogy a Libra miként tudna világszerte törvényesen működni, már a koncepciójánál fogva sem igazán kompatibilis egyes pénzügyi szabályozásokkal.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Ugyan a Libra iránt továbbra is óriási a vállalatok részéről az érdeklődés, állítólag jelenleg olyan 1500 cég próbál csatlakozni a mögötte álló szervezethez, azonban most újabb közismert óriásvállalat döntött úgy, hogy egyelőre mégsem kíván szerepet vállalni a projektben, noha a Libra Association alapító tagjai közé tartozott.

A Vodafone szűkszavú tájékoztatása szerint nem zárja ki a Librát igazgató szervezettel való jövőbeli együttműködést, azonban egyelőre az M-Pesa mobilos fizetési szolgáltatására kíván fókuszálni, ki kívánja terjeszteni a jelenleg támogatott, hat afrikai országon túlra.

A mobilcég angolos távozása elsősorban presztízsveszteséget jelent a Facebook kriptovalutája számára: a legnagyobb cégek fokozatos kihátrálása nem küld pozitív üzenetet a Libráról sem a hatóságok, sem pedig a további potenciális partnerek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!