A Vodafone is kihátrált a Facebook pénze mögül

Facebook's creator US Mark Zuckerberg waves before speaking on the opening day of the 2015 Mobile World Congress (MWC) in Barcelona on March 2, 2015. Phone makers will seek to seduce new buyers with even smarter Internet-connected watches and other wireless gadgets as they wrestle for dominance at the world's biggest mobile fair starting today. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Nem törvényességi aggályokkal indokolta a távozását.
Vágólapra másolva!

Nem megy simán a Facebook decentralizált kriptovalutájának bevezetése, a projektért felelős Libra Association mögül tavaly októberben a PayPal, a Mastercard, a VISA, az eBay, a Stripe, és a Mercado Pago is kihátrált. Ennek oka, hogy a pénzhelyettesítő eszközt a világ minden tájáról támadják a hatóságok, többek közt rendkívül könnyű pénzmosást tenne lehetővé. Egyelőre nem világos, hogy a Libra miként tudna világszerte törvényesen működni, már a koncepciójánál fogva sem igazán kompatibilis egyes pénzügyi szabályozásokkal.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Ugyan a Libra iránt továbbra is óriási a vállalatok részéről az érdeklődés, állítólag jelenleg olyan 1500 cég próbál csatlakozni a mögötte álló szervezethez, azonban most újabb közismert óriásvállalat döntött úgy, hogy egyelőre mégsem kíván szerepet vállalni a projektben, noha a Libra Association alapító tagjai közé tartozott.

A Vodafone szűkszavú tájékoztatása szerint nem zárja ki a Librát igazgató szervezettel való jövőbeli együttműködést, azonban egyelőre az M-Pesa mobilos fizetési szolgáltatására kíván fókuszálni, ki kívánja terjeszteni a jelenleg támogatott, hat afrikai országon túlra.

A mobilcég angolos távozása elsősorban presztízsveszteséget jelent a Facebook kriptovalutája számára: a legnagyobb cégek fokozatos kihátrálása nem küld pozitív üzenetet a Libráról sem a hatóságok, sem pedig a további potenciális partnerek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!