Ennyibe kerül a német adófizetőknek a Windows 7

cebit2016
HANNOVER, GERMANY - MARCH 14: People visit Microsoft stand during the CeBIT (Center for Office Automation, Information Technology and Telecommunication) exhibition in Hannover, Germany on March 14, 2016. Mehmet Kaman / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Minimum 33 ezer állami számítógépen fut a rendszer.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg kevesek meglepetésére a német hivataloknak sem sikerült felkészülniük a Windows 7 terméktámogatásának megszűnésére, így a következő években óriási mennyiségű adófizetői pénz megy majd el arra, hogy a lecserélésükig vagy Windows 10-re frissítésükig biztonsági frissítéseket kapjanak a használatban lévő számítógépeik.

A kép csak illusztráció Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

A zöldpárt kérésére a belügyminisztérium számosította a problémát, az adatai szerint jelenleg olyan 33 ezer számítógépre kell megvásárolni a Windows 7 fizetős biztonsági javításait, ami

olyan 800 ezer euró (~270 millió forint) kiadást fog jelenteni.

Ráadásul a minisztérium nem mindenhonnan tudta beszerezni a régi PC-k számára vonatkozó információkat, az ezernél is több alkalmazottat foglalkoztató tizennégy minisztérium közül öt megmondani sem tudta, hogy mennyi Windows 7-es gépe van.

Emiatt a fenti számok nem reflektálnak a valóságra,

ténylegesen masszívan több PC igényli a fizetős frissítéseket.

A fizetős frissítések az első évben számítógépenként 50 dollárba, jövőre 100 dollárba, két év múlva pedig 200 dollárba kerülnek. 2023 elején pedig végleg vége lesz a dalnak, a Microsoft már óriási pénzekért sem lesz hajlandó többé biztonsági javításokat készíteni a Windows 7-hez, így addigra nem szabad a rendszert futtató gépnek maradnia az állományban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!