Árvágásokkal harcolhat idén az Intel

intel processzor cpu alaplap
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Tart az év második felében piacra kerülő Ryzenektől.
Vágólapra másolva!

Az AMD már a tavalyi termékeivel is alaposan borsot tört a súlyos technikai és gyártási problémákkal küzdő Intel orra alá, az idei év pedig még keményebbnek ígérkezik az utóbbi számára, hiszen az AMD laptopos processzoraiba megérkezik a Zen 2, az asztali PC-s központi egységeibe pedig a Zen 3 mikroarchitektúra. Az Intel idén már nem lesz képes teljesítmény tekintetében maga mögé utasítani a riválisát, így a DigiTimes értesülései szerint az a terve, hogy jobb híján jelentős árvágásokkal próbálja majd kontrollálni a számára kedvezőtlen helyzetet.

A kép csak illusztráció Forrás: Bru-nO / Pixabay

Az iparági források beszámolói szerint az Intelt kifejezetten aggasztják az AMD Zen 3 architektúrás asztali processzorok, ezek várhatóak az év későbbi felében kerülnek majd piacra, egyszálas és többszálas futtatói teljesítményben is erősebbnek bizonyulhatnak a Core központi egységeinél.

Éppen ezért is az Intel számottevően le kívánja árazni ha nem is az összes, de a fontosabb asztali számítógépes processzorát az idei év második felében.

A taktika jelen esetben magától értetődő, ráadásul még csak nem is új, az elmúlt hónapokban nagy csendben tett efféle lépéseket a cég. A legjobb példa erre a magyar kiskereskedelemben olyan 25 ezer forintért megvásárolható Intel Core i3-9100F processzor: az integrált grafikus vezérlőt nem kínáló, négymagos és négyszálas központi egység kiváló ár-érték arányú választás a szűk büdzséből gazdálkodó gamerek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!