Újabb csapást mértek a Twitch-re

call of duty modern warfare 2019 videojáték
Call of Duty: Modern Warfare (2019)
Vágólapra másolva!
A YouTube-ra költöznek az Activision esport-eseményei.
Vágólapra másolva!

Egyes különösen népszerű streamereinek Mixer és YouTube által leigazolása után most újabb problémával kell megbirkóznia a piacvezető Twitch játékstreamelő portálnak, a jelentős tőkével rendelkező konkurenciája már az esport-események közvetítését is elvinné a webhelyéről. Sok esetben ezek a közvetítések pusztán azért voltak eddig a Twitch-en követhetőek, mert ott volt a közönségük, így magától értetődő volt a szervezőik számára, hogy melyik platformon kell élőben közvetíteniük a meccseket.

Call of Duty: Modern Warfare (2019) Forrás: Activision

A YouTube most lecsapott az Amazon tulajdonában lévő portálra, és együttműködési megállapodást kötött az Activision Blizzarddal, így a következő években Kínát leszámítva a YouTube-on lesznek követhetőek a hivatalos Overwatch League, Call of Duty League és Hearthstone Esports eseményei.

A megállapodásban ennél valójában többről szól, az Activision mostantól a Google felhőszolgáltatásait használja majd például a szerveres infrastruktúrájához, továbbá a gépi tanulásos eszközeivel próbálja majd személyre szabni a játékaiban megjelenő ajánlatokat is.

Az ajánlatok alatt feltehetően mikrotranzakciókra kell gondolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!