A szmájlis rendszám lehet az új őrület

emoji
Vágólapra másolva!
Ausztrália után az USA egyik állama is bevezetheti azokat.
Vágólapra másolva!

Világszerte lehetőség van a szokásostól eltérő rendszámtáblák használatára, ám az egyedi azonosítók csak betűket és számokat tartalmazhatnak. A 21. században ez már persze nem elég, így tavaly világelsőként az ausztráliai Queensland állam bevezette az emojis rendszámtáblákat. A darabonként 336 helyi dollárba (olyan 70 ezer forintba) kerülő azonosítókra ötféle emoji is kerülhet, a sofőrök a nevetős, a mosolygós, a kacsintós, a szívecskés és a napszemüveges közül választhatnak.

Forrás: Lifewire

Az USA Vermont állama most követheti az ausztrál példát, egy új törvénytervezet elfogadása esetén ott is megjelenhetnének az emojis rendszámtáblák. Persze az Egyesült Államokról van szó, muszáj túltenni a konkurencián, így a törvényjavaslatot beadott Rebecca White windsori képviselő ötféle helyett rögtön hatféle szmájlit engedélyezne a táblákon.

A lehetséges szmájlik köréről nincs információ, de White helyében kölcsönvennék az ausztrálok által jónak tartottakat, a hatodiknak pedig

hazafias megfontolásból az amerikai zászlósat választanánk.

Vermontról ritkán hallani a hírekben, de két hete pont szóba került, miután egy szenátor tüntetési célból olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely betiltaná 21 év alatt a mobilozást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!