Jegyek és bérletek is vásárolhatóak már a Simple appal

simple bkk metró jegyellenőr budapest tömegközlekedés
Vágólapra másolva!
Újabb funkcióval bővült a Simple applikáció: a budapesti közösségi közlekedésben használható BKK napijegyek, bérletek és a repülőtéri vonaljegy is megvásárolható az alkalmazás segítségével.
Vágólapra másolva!

Mozijegy, étel-, taxirendelés, autópályamatrica-vásárlás, parkolás, hogy csak a legnépszerűbb szolgáltatásokat említsük az alkalmazás nyújtotta lehetőségek közül. A szolgáltatási kör most bővült, elindult a digitális jegyvásárlási funkció, a Simple hivatalos viszonteladóként különféle közösségi közlekedési jegyeket és bérleteket kínál az applikációban.

Forrás: Simple

Az újítással egyszerűbbé és gyorsabbá válik a vásárlás, hiszen nem kell jegyautomata vagy pénztár után kutatni és sorban állni, akár a megállóban várakozva is beszerezhető az utazáshoz szükséges jegy vagy bérlet, ha van kéznél aktív internetkapcsolattal rendelkező telefon. Ráadásul a mobiljegy vásárlása nem jár kezelési vagy egyéb tranzakciós plusz költséggel.

Így vásárolhat BKK bérletet és egyéb közlekedési mobiljegyeket a Simple alkalmazással:

  1. Ha még nem tette, telepítse a Simple alkalmazást, hozzon létre Simple fiókot, és mentse el bankkártyáját.
  2. Keresse meg a Mobiljegy vagy BKK mobiljegy szolgáltatást az alkalmazásban.
  3. Kattintson az „Új jegy vásárlása" gombra, majd válasszon várost és jegytípust.
  4. Időalapú jegyeknél és bérleteknél beállíthatja az érvényesség kezdetét, majd adja meg érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolványa számát.
  5. Fizesse ki a vásárlást az alkalmazással.
  6. Keresse meg a BKK Mobiljegy vagy Mobiljegy menüpontban a megvásárolt jegyet vagy bérletet. A mobiljegy az ön által megadott időpontban, vagy a vásárlást követően két perc elteltével érvényessé válik.

A napijegyeket, illetve a bérleteket nem kell külön érvényesíteni, ebben nincs változás a papíralapú változatokhoz képest, azonban az elsőajtós rendben közlekedő járatokon, illetve a metrón igazolni kell a jegy vagy a bérlet érvényességét.

Elsőajtós felszálláshoz válassza ki a már megvásárolt, érvényes napijegyét vagy bérletét. Ezután nyomja meg a „Kódbeolvasás felszálláshoz" feliratú gombot, majd olvassa be a járművön elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnia a sofőrnek.

A metróbejáratnál befelé is ellenőrzik a jegyeket, bérleteket, ezért a metróállomás területére belépéskor válassza ki a már megvásárolt, érvényes napijegyét vagy bérletét. Ezután nyomja meg a Kódbeolvasás felszálláshoz feliratú gombot, majd olvassa be a jegykezelő készülékeken elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő, animált szimbólumot kell bemutatnia a személyzetnek.

Ha az ellenőrzés utazás közben, a járművön történik, akkor a „Felmutatás ellenőrnek" gomb választásával igazolható az érvényesség. Az alkalmazásból így előhívott jegy, vagy bérlet azonosítókódját az ellenőr le tudja olvasni a készülékével.

További információk simple.hu/mobiljegy oldalon olvashatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!