Nagy év előtt állhat a Radeon márka

amd radeon rx 5700 videokártya grafikus kártya
AMD Radeon RX 5700
Vágólapra másolva!
A csúcskategóriába is küld videokártyát az AMD.
Vágólapra másolva!

Újabb kiválónak ígérkező időszak előtt áll az AMD, az idén piacra kerülő asztali számítógépes és laptopos processzorai minden eddiginél keményebb konkurenciát jelentenek majd az Intel termékei számára, ráadásul 2020-ban a Radeon Technologies Group is összeszedheti magát. A grafikus vezérlőket tervező divízió által tavaly bemutatott, RDNA architektúrát használó Navi GPU-k ugyan jók lettek, de az eddigi Radeon RX 5000 szériás kártyák bevezetése nem sikerült a legjobban, főleg a Radeon RX 5600 XT körüli kavarás nem hiányzott senkinek.

AMD Radeon RX 5700 Forrás: AMD

Dr. Lisa Su vezérigazgató most biztató hírekkel szolgált a részvényeseknek: állítása szerint idén számos új videokártyára számíthatnak az AMD-től, egyes modellek a jelenlegi Navi GPU frissített variánsait használják majd, ezekkel párhuzamosan pedig

megjönnek az első RDNA2-es lapkákkal szerelt Radeonok is.

A legérdekesebb konkrétum, hogy Su szerint a Radeon márka 2020-ban visszatér a csúcskategóriás videokártyák piacára, és a cég ugyanúgy felkavarná a 4K-s játékra alkalmas grafikus vezérlők piacán az állóvizet, mint ahogy a Ryzenek megjelenése is azonnal felbolygatta a status quót a processzorok piacán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!