Még mindig tévén szeretünk tartalmakat fogyasztani

Vágólapra másolva!
Hiába vagyunk mindenhol képernyőkkel körbevéve, a jelentések szerint a legtöbben még mindig tévén nézik a tartalmakat a legszívesebben.
Vágólapra másolva!

Nemrég hozták nyilvánosságra egy olyan kutatás eredményét, amely arra volt kíváncsi, hogy az amerikai, szélessávú interneteléréssel rendelkező háztartásokban az emberek miként szeretnek médiatartalmakat fogyasztani.

Az eredmények szerint továbbra is a tévét választják leginkább az emberek, ezt átlagosan 20 órát nézik, míg a mobil kijelzőjét 4 órát (egy héten). A számok persze korcsoportonként változnak.

Forrás: Engadget

A 16 – 24 évesek például egyforma arányban, átlagosan 16 órán át néznek PC-s monitort és TV-t, 25 százalék azonban a hagyományos tévécsatornákat élvezi a legjobban. A háztartások 71 százalékában volt streamingszolgáltatás.

Ez utóbbin belül 50 százalék a Netflixért, 38 százalék a Prime Videóért fizetett. A videók mellett zenét is hallgatnak a megkérdezettek, 20 százalék a Pandorát választja, a 18 – 34 évesek pedig heti átlag 5 órát hallgatnak podcastokat. A legkedveltebbek azonban a videók, erre ráadásul 33 százalékkal több időt fordítottunk 2019-ben, mint 2018-ban.