Kisegíthetik a processzorgyártásban az Intelt

Vágólapra másolva!
Minden ígéret ellenére folytatódnak a processzorok készlethiányai. A GlobalFoundries lehet a megmentő?
Vágólapra másolva!

Az Intel a tavalyi negyedik negyedévben ugyan ismét rekordot döntött, és arról beszélt, hogy lassan megoldódik a processzorhiány, a gyakorlat azt mutatja, hogy csak nem megy olyan jól ez a 10 nm-es technológiára való átállás, és csak hiány van még az Intel processzorokból.

Korábban pletykáltak róla, hogy egyes Intel processzorok gyártásában besegíthet a Samsung, azonban névtelen iparági források most azt mondják, hogy az alacsonyabb fogyasztású chipek termelésében a GlobalFoundries segítségét kéri az Intel.

Forrás: The Next Web

A GlobalFoundries az egyetlen nagy gyártó, amely nem állt még át 7 nm-re, és főként 12 és 14 nm-es technológiára koncentrál. További segítség az Intelnek, hogy a legtöbb gyár Amerikában van, így a kereskedelmi háború sem zavar be. Az Intel így is a legnagyobb chipgyártó maradhat, de a kiszervezések segíthetnek kielégíteni a nagy keresletet.

Állítólag a GlobalFoundries a Celeron, a Pentium, valamint a Core i3 processzorok gyártásában segíthet, de túl sok titkot nem osztana meg velük az Intel. A TSMC eközben a 10 nm-es Xe GPU-k gyártását intézheti az Intel számára.