Búcsúzik a mobilpiactól a Blackberry?

blackberry key2 le okostelefon android qwerty
Blackberry KEY2 LE
Vágólapra másolva!
Idén megszűnik a szerződése a mobiljait tervező TCL-lel.
Vágólapra másolva!

Őszintén nem lepődnénk meg, ha a többségnek már teljesen kiment volna a fejéből a saját operációs rendszerének kukázása után az Androidra áttért Blackberry. A cég 2016-ban megszüntette a belső mobiltervező részlegét, az időközben piacra került telefonok hardverének megtervezéséért és gyártásáért a kínai TCL felelt, a Blackberry csak a szoftverüket készítette házon belül.

Blackberry KEY2 LE Forrás: Blackberry

Egy darabig úgy tűnt, hogy ez mindenki számára megfelelő koncepció lehet, a telefonok készítéséről a nagyvállalati szolgáltatások nyújtására folyamatosan átálló Blackberry így megtarthatja a mobilpiaci jelenlétét. A gyakorlatban viszont nincs arra utaló jel, hogy a vállalatnak maradt volna bárminemű mobilos ambíciója, a legutolsó készüléke a 2018 augusztusában bejelentett Blackberry Key2 LE volt, azaz

a tavalyi évben nem került piacra új Blackberry.

A jelek szerint vége van az üzletnek, a TCL friss tájékoztatása szerint a cég 2020. augusztus 31-től kezdve már nem forgalmaz Blackberry márkájú mobilokat, továbbá nem lesz joga ezek tervezésére és gyártására. A meglévő mobilok garanciális javítását 2022. augusztus 31-ig lesz képes elvégezni. A bejelentéssel párhuzamosan a Blackberry megköszönte a TCL-nek az elmúlt évek sikeres partneri együttműködését.

Úgy tűnik, hogy vége a dalnak, eltűnhet a Blackberry márka a mobilpiacról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!