Nincs kőbe vésve a PlayStation 5 ára

sony playstation 5 játékkonzol
Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete
Vágólapra másolva!
Részben a rivális Xbox árának kiderülésére várhat a Sony.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen sok mindent tudunk az idén ősszel piacra kerülő, következő generációs játékkonzolokról, az egyik legérdekesebb kérdést jelen pillanatban az árazás jelenti. A napokban egy befektetőkkel folytatott konferenciahívás során Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi igazgatója egy ezt firtató kérdésre elmondta, hogy jelen pillanatban nincs kőbe vésve a PlayStation 5 ára.

Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete Forrás: Let's Go Digital

Ennek fő oka, hogy az efféle termékek piacra dobásakor többféle gyártással, reklámozással és egyebekkel kapcsolatos büdzsét kell összehangolni, így a lehető legjobb megtérülés érdekében a termékek áráról csak az utolsó pillanatokban érdemes döntést hozni. Ez a pont még nem jött el a PlayStation 5 esetében, egyelőre spekulálni sem kíván az ajánlott fogyasztói áráról.

Jó esély van rá, hogy a Sony szeretne némi információhoz jutni a rivális Xbox Series X várható árazásával kapcsolatban, nehogy magasabb kezdőárat jelentsen be.

A témánál tartva a legutóbbi megerősítetlen pletykák szerint az Xbox Series X ajánlott fogyasztói ára 499 dollár lehet majd, ami meglehetősen realisztikusnak tűnik: nem valószínű, hogy ennél többet el lehetne kérni jelenleg egy efféle játékkonzolért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!