Jön a passzív hűtésű GeForce GTX 1650

palit geforce gtx 1650 kalmx videokártya
Palit GeForce GTX 1650 KalmX
Vágólapra másolva!
A Palit dobja piacra a különleges kialakítású modellt.
Vágólapra másolva!

Érdekes videokártya tűnt fel a szinte vagy teljesen hangtalan gamer számítógépet építeni szándékozók horizontján, a Palit GeForce GTX 1650 KalmX teljesen passzív hűtést kapott, nincs rajta a működése során zajt generáló ventilátor.

Palit GeForce GTX 1650 KalmX Forrás: Palit

A kártya nem igényel dedikált tápcsatlakozót, azaz 75W alatti fogyasztással rendelkezik, azonban így is komoly mennyiségű hőt képes termelni. Emiatt igencsak méretes hűtőbordát kellett rátenniük a mérnököknek, hogy teljes terhelés esetén se melegedjen túl a grafikus processzora. A helyzet némi problémát jelenthet a célközönségének, hiszen a néma PC-t építeni kívánók gyakran szeretnének apró házat használni. Sajnos a két hőcsöves hűtőborda 178 mm hosszúvá és 138 mm magassá teszi a kártyát, főként az utóbbi babrálhat ki a kisházas ambíciókkal.

Palit GeForce GTX 1650 KalmX Forrás: Palit

A Palit kártyáját csak az egyedi nyomtatott áramköri lapja és hűtése teszi különlegessé, ezektől eltekintve egy teljesen referencia órajeleket használó, 4 GB GDDR5 memóriával szerelt GeForce GTX 1650-ről van szó.

A hamarosan piacra kerülő termék ajánlott fogyasztói árát nem közölte a Palit, de garantáltan nem ez lesz az legolcsóbb GTX 1650 a piacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!