Rendkívüli lesz az MWC 2020 a koronavírus miatt

Kína, koronavírus, Vuhan, Wuhan
Chinese passengers are checked body temperature by staffs wearing mask and rubber glove at the Spring Airlines check-in counter to board an airplane bound for Wuhan at Haneda International Airport in Tokyo on January 31, 2020. The number of the patients who have been infected with a new coronavirus has reached to 9,692 and the death toll has been confirmed over 213 so far as of January 31th in China. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Nem léphetnek be az indulása előtt röviddel Kínában jártak.
Vágólapra másolva!

A napokban több vállalattól érkezett információ arról, hogy a kínai koronavírus miatt újragondolták a jelenlétüket a február 24–27. között megrendezésre kerülő Mobil Világkongresszuson. Annyi biztos, hogy az Ericsson és az LG teljesen távol maradnak az eseménytől, a Huawei és a ZTE szigorú karanténban tartják a kiutazó alkalmazottait, a Samsung pedig az eredeti tervekhez képest erősen visszafoghatja a barcelonai jelenlétét.

A kép csak illusztráció Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Masamine Kawaguchi

Hétfő reggel az MWC-t szervező GSMA bejelentette, hogy a helyzetre való tekintettel maga is számos rendkívüli intézkedést hajt végre a látogatók biztonságának fokozása érdekében.

A koronavírus epicentrumának számító Hupej tartományban jártak egyáltalán nem vehetnek részt az idei MWC-n, az utóbbi időben általánosságban véve Kínában jártaknak pedig igazolniuk kell a beléptetéskor, hogy az előtte való 14 napban Kínán kívül tartózkodtak. Ezt például az útlevelük pecsétjeinek a bemutatásával tehetik meg.

A beléptetéskor hőmérés is lesz, a résztvevőknek pedig nyilatkozniuk kell arról, hogy legjobb tudomásuk szerint nem érintkeztek koronavírusos beteggel.

Ezeken túlmenően a GSMA megduplázza az eseményt biztosító orvosi személyzet létszámát, a nagy forgalmú közös tereken és felületeken jelentősen fokozza a fertőtlenítési erőfeszítéseket. A látogatók számára fertőtlenítéshez szükséges anyagokat fog elérhetővé tenni, internetes és helyi tájékoztató anyagokkal hívja fel a figyelmet a lehető legnagyobb higiénia fenntartásának módjaira. Emellett javaslatokat tesz a kiállítók számára a standjaik hatékony és folyamatos fertőtlenítésére, az információkat a hotelek, éttermek, kávézók, és egyéb vendéglátó egységek felé is kommunikálja.

Végül érdekes, hogy a szervezők kérik a kiállítókat és a látogatókat, hogy

idén mellőzzék a kézfogást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!