A Sony is kihagyja a MWC 2020-at

sony xperia 5 okostelefon mobilozás smartphone
Sony Xperia 5
Vágólapra másolva!
Az Ericsson, az LG, a Sony a ZTE az Amazon és az NVIDIA is távol maradnak. És van, akit be sem engednek.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb bukásnak ígérkezik a koronavírusos aggodalmak miatt a február végi Mobil Világkongresszus. A kiállítást szervező GSMA a mai napon bejelentette, hogy számos óvintézkedést tett a kiállítók és a látogatók védelme érdekében, ennek részeként például senki sem mehet be a kiállításra, aki a kezdete előtti két hétben Kínában járt, plusz a Hupej tartományban jártak egyáltalán nem léphetnek be.

Sony Xperia 5 Forrás: Sony Mobile

Az óvintézkedések bejelentésére meglehetősen későn került sor, az elmúlt napokban az Ericsson és az LG már lemondta az MWC-n való részvételét, a Samsung állítólag nagy termékmutogatás helyett csak beköszöni megy majd Barcelonába, a Huawei és a ZTE pedig két hetes karanténba zárják a kiállításon résztvevő munkatársaikat.

Most megjött a lemondások legújabb hulláma: a Sony, az Amazon, és az NVIDIA is a kiállítás kihagyása mellett döntöttek.

Az Amazonnak és az NVIDIA-nak nem szokott nagy jelenléte lenni az MWC-n, inkább csak színfalak mögötti üzletelés miatt mennek ki az Mobil Világkongresszusra, azonban a Sony szokása szerint sajtókonferenciával készült, amelyen a legújabb mobiljait kívánta bemutatni. A konferencia elmarad, helyette a vállalat a Sony Xperia YouTube-csatornán fogja bejelenteni a telefonjait.

Ha ez így megy tovább, akkor a végén nem marad olyan kiállító, amelyik miatt megérné kiutazni a sajtó munkatársainak az MWC-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!