Nem mondott le az Anthemről a BioWare

anthem electronic arts bioware videojáték
Anthem
Vágólapra másolva!
Alapvető változtatásokkal próbálja rebootolni a játékot.
Vágólapra másolva!

A Mass Effect: Andromeda leszereplése után sokan reménykedtek benne, hogy a Bioware következő játéka a stúdiótól megszokott minőséget hozza majd. Sajnos a tavaly februárban elérhetővé vált Anthem minden képzeletet felülmúlóan nagy bukás lett: kevés érdemi tartalommal került piacra, a looter-shooter jellege ellenére alig volt benne a loot, a fő sztori meghökkentően gyenge lett, a mellékküldetések unalmasak voltak, a végjáték pedig kiábrándítónak bizonyult.

Anthem Forrás: Electronic Arts / Bioware

Mostanra tudjuk, hogy a játék fejlesztése enyhén szólva sem ment rendben, a fejlesztőcsapatnak lényegében szinte semmi fogalma sem volt arról, hogy milyen játékot készít. Még a levegőben való repkedés is a fejlesztés aránylag késői fázisában került be véglegesen a játékba, miután a cég jobb híján egy prezentáció során ezzel a mechanikával vakította az EA illetékeseit. Nekik viszont annyira megtetszett a jetpack, hogy a BioWare ezután már akkor sem tudta volna kiszedni az Anthemből, ha ez a termék előnyére vált volna.

Egy évvel a játék megjelenése után Casey Hudson, a BioWare általános menedzsere bejelentette, hogy a fejlesztőcég és az EA továbbra sem mondott le az Anthemről. Az elmúlt tizenkét hónapban kiadott javítgatások és tartalmi frissítések után a cég jelenleg az alapvető játékmechanikák teljes átdolgozásán fáradozik. Ráadásul ehhez végre megkapták az időt és az erőforrásokat a fejlesztők, így gyors tűzoltási kísérletek helyett óriási változásokra számíthatnak a játékosok.

A következő hónapokban az Anthem fejlesztői csapata erre a munkára fog fókuszálni, így csak akkor jönnek majd bugjavítások vagy komolyabb tartalmai frissítések az Anthem nyilvánosan elérhető verziójához, ha feltétlenül szükséges a kiadásuk.

Egy darabig megint csend lesz a játék körül, de ez nem az elhanyagolásának a jele, a színfalak mögött pont a rebootolásán folyik majd a munka.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!