Késik Európában a Facebook társkeresője

Intim, Dating Burnout: Avagy mikor álljak le a tinderes párkereséssel?
Vágólapra másolva!
Adatvédelmi aggodalmak miatt csúszik az elérhetővé tétele.
Vágólapra másolva!

A Facebook eredetileg az idei év elején szerette volna elérhetővé tenni az EU-s országokban a társkereső szolgáltatását, ám a BBC beszámolója szerint csúszik a funkció elindítása. Az Egyesült Államokban tavaly szeptemberben bekapcsolt társkereső debütálását Írország adatvédelmi ügynöksége akadályozza, a szervezet állítása szerint csak tíz nappal a tervezett aktiválása előtt kapott róla tájékoztatást, ám a működésével kapcsolatos, megfelelő részletességűnek ítélt dokumentáció nem áll a rendelkezésére, amit jelen esetben aggályosnak tart.

Forrás: Thinkstock

Ugyan a Facebook nem találja megalapozottnak a hatósági közbelépést, azonban a saját hatáskörében elhalasztotta a társkereső bevezetését, hogy sikerüljön rendezni a helyzetet. „Nagyon fontos, hogy a Facebook Dating rajtja minden tekintetben sikeres legyen, így hajlandóak vagyunk több időt szentelni az európai piacra való bevezetésére" – kommentálta a helyzetet a cég szóvivője.

Facebook Dating Forrás: Facebook

A Facebook társkeresője egyelőre csak az Android és iOS mobilappokon keresztül érhető el, webes felülete nincs, és kizárólag a 18. életévüket betöltött felhasználók vehetik igénybe.

Az érdekessége, hogy rendszer elsősorban az érdeklődési területek alapján ajánlgat másokat, például csoportok és események alapján.

A dedikált társkereső profillal rendelkező facebookos ismerősök alapértelmezetten nem láthatják egymást a szolgáltatásban, de akiket ez nem zavar, azok bekapcsolhatják a profiljuk ismerősök előtti megjelenítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!