Küzd a PlayStation 5 árával a Sony

sony playstation 5 játékkonzol
Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete
Vágólapra másolva!
Nagyon magas az új játékkonzol gyártási költsége.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt a Sony arra az álláspontra helyezkedett a részvényeseknek adott tájékoztatásában, hogy egyelőre nem véglegesítette az ősszel piacra kerülő PlayStation 5 játékkonzol ajánlott fogyasztói árát, hiszen még számos olyan döntést kell meghoznia, amelyek jelentős kihatással vannak rá.

Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete Forrás: Let's Go Digital

A Bloomberg beszámolója szerint a japán gyártó valóban erősen küszködik az árazás kitalálásával, a kiadvány forrásai szerint ugyanis

450 dollárba kerül a PS5 gyártása.

Összehasonlítási alapul a PlayStation 4 előállítási költsége olyan 381 dollár volt a 400 dollárért való piacra dobásakor. A hírek szerint a problémát elsősorban a rendszermemóriaként használt DRAM lapkák, továbbá az SSD háttértár NAND chipjeinek reméltnél magasabb ára okozza.

A források szerint ez azt jelenti, hogy 470 dollárnál olcsóbban biztosan nem lehet veszteség nélkül piacra dobni a PlayStation 5-öt.

Kontextusként a jelenlegi legdrágább PlayStation 4 Pro konzol ajánlott fogyasztói ára 400 dollár.

Az előállítási költséget a Sony egyes vezetői túlságosan magasnak találják, a félelmeik szerint az árszabás súlyos veszélyt jelenthet a PlayStation 5 eladásaira, másrészt viszont nem szeretnék veszteséggel értékesíteni a konzolt. Ugyan a Microsoft garantáltan ugyanezzel a problémával küzd, de nem világos, hogy milyen árat talált ki a rivális Xbox Series X konzolnak, hajlandó lesz-e valamennyi veszteséggel adni a hardvert a hosszabb távú megtérülés reményében.

A Sony nem szeretné, hogy a PlayStation 5 drágább legyen az Xbox Series X-nél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!