A már megvett játékok közül ajánlgatna a Steam

steam valve gabe newell
Gabe Newell, a Valve társalapítója, a steames leárazások pápája
Vágólapra másolva!
Első világbeli problémára próbál megoldást nyújtani a bolt.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok egyik első számú problémája manapság az, hogy nem tudják eldönteni, mivel játsszanak az évek során rendkívül olcsón összevásárolt, vagy éppen promóciók során ingyen összehordott játékgyűjteményükből. Ez olyan abszurd helyzetet teremt, hogy valakinek akár több száz még csak el sem indított játéka is összegyűlhetett, és ennek ellenére képtelen bármit is találni, amit kedve lenne kipróbálni.

Gabe Newell, a Valve társalapítója, a steames leárazások pápája Forrás: Ismeretlen internetes művész

A Steam most erre a problémára szeretne megoldás nyújtani egy új játékajánló algoritmussal, amely a korábban játszott játékok alapján megpróbál ajánlatot tenni arra, hogy a játékos mivel játsszon következőre a meglévő kollekciójából. Egyelőre erősen kísérleti újításról van szó, csak a Steam böngészős felületén keresztül érhető el az ajánlófelület.

Van még mit csiszolni a játékajánló algoritmuson Forrás: Origo

Ez nem meglepő, láthatóan van még mit csiszolni rajta. Például ha valakinek megvan egy játék eredeti és felújított kiadása is, de a kettő közül csak az egyikkel játszott, akkor a Steam a másik változatot kezdi el ajánlgatni, ami jó eséllyel nem túl releváns.

A funkció tesztelése során nálunk az első két ajánlat ilyen volt.

A PC platformon nem szokatlan, hogy a játékosoknak az eredeti és a felújított verzió is megvan ugyanabból a termékből, hiszen a kiadók gyakran ingyen odaadják a remastereket a játékokat korábban már megvett gamereknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!