Oldalra kicsúszik a TCL mobiljának második kijelzője

tcl kicsúsztatható kijelző okostelefon mobil
Valahol félúton mintha befejezte volna a munkát a TCL photoshoposos kollégája
Vágólapra másolva!
A kettéhajtható kijelzőjű mobilokéhoz hasonló a koncepció.
Vágólapra másolva!

Érdekes renderek szivárogtak ki a kínai TCL mobilgyártótól, a CNET szerint a vállalat a Mobil Világkongresszuson kívánta leleplezni az új formatervet használó mobilkoncepcióját. A készülék összecsukott állapotban egy klasszikus okostelefonnak tűnik, ám valójában két részből áll: az egyik oldalát kihúzva előbukkan a másodlagos kijelzője, és szorosan hozzásimul a mindig látható, elsődleges kijelzőhöz.

Valahol félúton mintha befejezte volna a munkát a TCL photoshopos kollégája Forrás: CNET

Vagy legalábbis ez tűnik az ötletnek, a készüléket kinyitott állapotban mutató képek olyan benyomást keltenek, mintha rágógumiként szétnyúlna a megjelenítő az előlapon. Legjobb tudomásunk szerint ilyesmit még nem sikerült feltalálni, valószínűleg csak rossz az elképzelés vizualizációja, a szivárogtatónak félkész illusztrációs képeket sikerült nyilvánosságra hoznia.

Forrás: CNET

Nem világos, hogy a TCL rendelkezik-e működőképes prototípussal. Nem lehetetlen, a cég tavaly képes volt úgy kivinni egy kettéhajtható kijelzős telefont az MWC-re, hogy a saját alkalmazottai is csak különösen indokolt esetben nyúlhattak hozzá, mivel a fejlesztésének éppen aktuális szakaszában még rendkívül törékenynek bizonyult.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!