Áprilisban jöhet az iPhone SE utódja

apple iphone se
Apple iPhone SE
Vágólapra másolva!
A bejelentése állítólag március utolsó napján lehet.
Vágólapra másolva!

Mint tegnap a nehéz helyzetbe került laptopgyártás kapcsán említettük, a kínai koronavírus az Apple számára is gondokat okoz, a számítógépeiből és hordozható eszközeiből sem sikerül eleget gyártani. Hírünk megjelenésével közel párhuzamosan az Apple ki is adott egy értesítést a befektetői számára, miszerint a járvány miatt nem számít rá, hogy képes lesz hozni az idei első negyedévre előrejelezett üzleti teljesítményt, és a második negyedévére is rányomhatja a bélyegét a COVID-19. Az sem kizárt, hogy egyes piacokon hiány alakulhat ki az iPhone mobilokból, amíg nem sikerül visszaállítani a teljes gyártási kapacitást.

Apple iPhone SE Forrás: Apple

A Bloomberg röviddel később belsős forrásokra hivatkozva megírta, hogy a problémák ellenére az iPhone SE utódját továbbra is be kívánja jelenteni márciusban a vállalat, a telefon mellett pedig egy frissített iPad Pro táblagépet is szeretne piacra dobni az idei első félévben.

Vagy legalábbis ez volt a terv, de könnyen elképzelhető, hogy az egészségügyi vészhelyzet miatt csúszni fog az új iPad Pro.

Végül a német iPhone-Ticker rajongói portál egy tűzhöz közeli forrásra hivatkozva az állítja, hogy az iPhone SE 2 / iPhone 9 modellt március 31-én jelentheti be az Apple, a bolti forgalmazása pedig április harmadikán kezdődhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!