Megszűnik a PlayStation fóruma

sony playstation 4 dualshock gamepad gamer gaming videojáték
Vágólapra másolva!
Ráadásul másfél hét múlva máris búcsúzik a felület.
Vágólapra másolva!

Nagyon közel vagyunk már a Sony PlayStation 5 teljes értékű bejelentéséhez, ha minden igaz, akkor az elmúlt hónapok információcsepegtetése után még februárban be fog mutatkozni az Xbox Series X idén ősszel piacra kerülő riválisa. Részben ezért is okozott némi meghökkenést a Sony bejelentése, miszerint február 27-én megszűnik a PlayStation hivatalos internetes fóruma, a rajongók a jövőben a konzol közösségi médiás felületein léphetnek kapcsolatba a céggel és egymással.

Forrás: EVG Photos / Pexels

A Sony nem indokolta a hivatalos fórum megszüntetését, ám a felületre felnézve nyilvánvaló a probléma forrása: elképesztően kevesen használják. Ez nem meglepő, hiszen a hivatalos fórum mindig is áttekinthetetlen és extrém fapados volt, valamiért a Sony soha nem volt hajlandó egy igazi fórummotort tenni alá.

Emiatt soha nem volt képes közösségi térként funkcionálni a PlayStation-tulajok számára, a megjavítása helyett inkább a lekapcsolása mellett döntött a cég.

A fórum fontosságát jól jelzi, hogy a lekapcsolását még pénteken jelentette be rajta a Sony: négy napra volt szükség, mire a leállításának híre elérte a médiát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!