Egyeseknél nagyobb lehet a baj az eredetileg hittnél.

A múlt héten röviden már beszámoltunk a Microsoft februári hibajavító keddjén kiadott KB4524244 javítás rosszalkodásáról, a Windows 10 összes használatban lévő verziójához elérhető patch telepítése után egyes számítógépek vagy el sem indultak, vagy nem tudták betölteni a felhasználói fiók adatait. A Microsoft visszavonta a frissítést, a hibákat tapasztalóknak pedig a frissítés manuális eltávolítását javasolta megoldásként.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Photoboyko

A jelek szerint ez annyira nem vált be egyeseknél, sőt: konkrétan katasztrófába torkollott a Windows 10 megjavítási kísérlete. A panaszok alapján a hibás javítás eltávolítása ugyan sikeres volt, azonban ezzel együtt törlődött a visszaszerezni kívánt felhasználói fiók összes adata is, beleértve például a sokak által használt Dokumentumok és a Képek mappák tartalmát.

Ha nincs biztonsági másolat a felhasználói fiók mappájáról, akkor legfeljebb adathelyreállító programokkal lehetnek visszaszerezhetőek a fájlok.

Hírünk írásáig a Microsoft nem reagált az adatvesztéssel kapcsolatos beszámolókra, és jó kérdés, hogy az ügyfélszolgálata mennyire lehet képes hatékony instrukciókat adni a hétköznapi tudásszintű felhasználók számára az adathelyreállításhoz.

A Windowsnak még beépített segédprogramja sincs erre a célra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!