Engedhet a versenyhatósági nyomásnak az Apple

2020.02.22. 08:07

Átállíthatóvá válhatnak az iOS alapértelmezett appjai.

Az androidos készülékek után iPhone-t vásárolt fogyasztóknak csúnya meglepetés lehet, hogy az Apple meghökkentően versenyellenes praktikát folytatva nem engedi a harmadik felektől származó alkalmazásokat alapértelmezettnek beállítani. Emiatt például ha valaki rákoppint egy e-mailben kapott linkre, akkor az általa preferált böngésző helyett a Safariban nyílik majd meg a kívánt weblap, vagy éppen egy weblapon található e-mail-címre koppintva a Mail alkalmazás töltődik be a Gmail helyett.

Apple iPhone 11 Pro MaxForrás: Apple

A Bloomberg értesülései szerint a vállalat európai és egyesült államokbeli hatósági vizsgálatok miatt már hajlik rá, hogy lehetővé tegye a sajátjaival rivális alkalmazások alapértelmezettként való beállítását a mobileszközein.

Emellett a HomePod is kaphat egy frissítést, ami lehetővé teheti, hogy közvetlenül fussanak rajta a Spotifyhoz hasonló alkalmazások.

A források szerint ha tényleg enged a nyomásnak az Apple, akkor a fogyasztóvédelmi és versenyügyi szempontból jelentős előrelépést hozó változtatások idén ősszel válhatnak elérhetővé az iOS 14-ben és a HomePod rendszerszoftverében.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!