Kétszer még Tim Cook birtokára is bemászott.

A közismert személyeknek rutinszerűen meggyűlik a bajuk az értük rajongó vagy őket gyűlölő zaklatókkal, az elmúlt hónapokban az Apple vezérigazgatóját is megkörnyékezte egy Rakesh „Rocky" Sharma nevű férfi. A bírósági iratok szerint a nevéből ítélve indiai származású illető tavaly ősz elején bukkant fel, felkavaró és fenyegető üzeneteket hagyott az Apple vezető beosztású alkalmazottjainak hangpostafiókjaiban, továbbá a cég több vezetőjét is zaklatta a Twitteren.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatójaForrás: AFP/2015 Getty Images/Andrew Burton

Ez csak a kezdet volt, Sharma tavaly december 3-án este fél tizenegykor átmászott Tim Cook birtokának bezárt kapuján, majd becsengetett a házába egy csokor virággal és egy üveg pezsgővel. A meglepetésrandi sikertelennek bizonyult, ám január 15-én este kilenckor újból beállított kéretlenül Cookhoz.

A vezérigazgató Palo Altóban található rezidenciáját kerítés védi, a kapunál pedig található kommunikációs rendszer, azaz nyilvánvalóan szándékos birtokháborítás történt.

Sharmát egyik esetben sem tartóztatták le a rendőrök, mivel a kiérkezésük idejére már elhagyta Tim Cook birtokát.

A férfi ellen az Apple indított polgári pert, és március 3-ig sikerült szereznie egy átmeneti távoltartási végzést, amely szerint Sharma nem mehet az Apple vezetőjének a birtoka, továbbá az Apple székháza közelébe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!