Lehetnek Google-appok a Huawei mobilokon

Huawei P Smart Pro, teszt,
A fényerő az is elég ahhoz, hogy világosban is lehessen használni.
Vágólapra másolva!
Azonban a keresőcég ellenjavallja a maszek telepítésüket.
Vágólapra másolva!

Nemrég hazánkban is piacra került az első Google-féle appokat nélkülöző Huawei okostelefon, és ha minden igaz, akkor a közeli jövőben a kínai gyártó számos új modellt készül bejelenteni és piacra dobni. Az amerikai exportkorlátozások miatt persze ezeken sem lesznek rajta a Play Áruházhoz, a YouTube-hoz, a Térképhez, vagy éppen a Gmailhez hasonló appok, a Huawei alternatív alkalmazásokkal próbálja pótolni ezeket.

Huawei P Smart Pro Forrás: Origo

A mobileszközökhöz egy kicsit jobban értők talán tudják, hogy ettől függetlenül nem hivatalosan felvarázsolható lehet a Huawei eszközökre a Google összes appja. Ilyen manőverekre korábban is volt már példa, például az Amazon androidos eszközeire nagy divat az internetről letöltött telepítők segítségével feltenni a Play Áruházat és a társait, ám a Google a legjobb tudomásunk szerint eddig soha nem kommentálta a praktikát.

Most megtette: hivatalosan ellenjavallja, hogy bárki is megpróbálja telepíteni a Huaweitől származó mobilokra az appjait.

Ennek két oka van. Egyrészt semmiféle garancia sincs arra, hogy az alkalmazásai megfelelően fognak működni, másrészt pedig a valahonnan az internetről letöltött telepítőkészletek rosszindulatú kódokat, például belépési adatokat vagy kártyaadatokat lopó kártevőket tartalmazhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!