Leállt a Galaxy Z Flipet gyártó üzem

samsung galaxy z flip okostelefon
Samsung Galaxy Z Flip
Vágólapra másolva!
Az egyik alkalmazott megfertőződött a koronavírussal.
Vágólapra másolva!

Dél-Koreában is aggasztó mértékben terjedni kezdett a kínai koronavírus, hírünk írásakor már négyszáz felett járt a megerősített megbetegedések száma. Ennek váratlanul gyors hatása volt a Samsung tevékenységeire, a vállalat kénytelen volt leállítani a Gumiban lévő mobilgyárát, mivel az egyik ott dolgozó munkásról kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Samsung Galaxy Z Flip Forrás: Samsung

A gyár várhatóan hétfőn limitált mértékben újraindul majd, azonban a fertőzött munkás munkateréül szolgált emelet keddig zárva lesz;

jelenleg épp sterilizálni próbálják az összes helyet, ahol csak megfordult.

Emellett a hírek szerint minden olyan személy karanténba került, aki potenciálisan érintkezhetett a fertőzött dolgozóval, a Samsung gondoskodik a tesztelésükről.

A Samsung okostelefonjainak java Vietnámban és Indiában készül, kizárólag az abszolút prémium eszközeinek egy részét gyártja a hazájában, így a mostani gyárleállítás például a Galaxy Fold és a hazánkban pénteken elérhetővé vált Galaxy Z Flip előállítását érinti.

Kínában már egyáltalán nem gyárt mobilt a Samsung, ám közvetlen vagy közvetett módon rengeteg kínai beszállítótól függ, a vietnámi gyártása hamarosan akadozni is kezdhet az alkatrészhiány miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!