Zsugorodik a GDC 2020 a koronavírus miatt

bestgame2019
Death Stranding (PS4) - A legendás játéktervező, Hideo Kojima legújabb játéka, amiben a posztapokaliptikus Földön kell valahogy újra kapcsolatot teremtenünk a különálló emberi kolóniák között. Nagyon különleges anyag.
Vágólapra másolva!
Egymás után mondják le a nagy nevek a részvételüket.
Vágólapra másolva!

Nem veszik félvállról a koronavírust a nagyvállalatok, a Mobil Világkongresszus és rengeteg kisebb esemény elmaradását követően a legnagyobb játékfejlesztői konferencia is veszélybe kerülni látszik. Az idei Game Developers Conference a tervek szerint március 16–20. között kerül megrendezésre San Franciscóban, azonban az elmúlt napokban elkezdték lemondani a részvételüket az iparág fontos és neves szereplői.

Death Stranding Forrás: Kojima Productions

Hírünk írásáig a Kojima Productions, a Sony Interactive Entertainment, a Facebook, továbbá az Electronic Arts jelentették be, hogy a koronavírus miatti aggodalmak miatt idén egyáltalán nem vesznek részt a konferencián.

Mindegyik vállalat azzal indokolta a lépést, hogy nem kívánja kockáztatni a munkatársai egészségét.

A távolmaradók közül talán a Kojima Productions és a Sony jelentik a legnagyobb csapást az esemény számára. Az előbbi képviseletében Hideo Kojima tartott volna egy előadást a Death Strandingről, míg az utóbbi a GDC 2020 idejére elméletileg már be fogja jelenteni a PlayStation 5-öt, az új konzol képességei nyilván beszédtémát jelentettek volna számára.

A konferenciát szervező Informa Tech jelenleg nem kívánja lefújni a GDC 2020-at.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!