Nem kap Android 10-et a Samsung Galaxy S8 és Galaxy Note 8 széria

Vágólapra másolva!
A Samsung hivatalosan is megerősítette, hogy nem jön a One UI 2.0 ezekre a modellekre.
Vágólapra másolva!

Összetört sok mobilos felhasználó reménye: a korábbi pletykák ellenére nem kap Android 10-et és One UI 2.0-t a Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8, ezt pedig maga a Samsung erősítette most meg a SamMobile számára.

Ez sokak számára nagy csalódás, ugyanakkor az említett készülékek eredetileg Android 7 Nougat rendszerrel jelentek meg, tehát kaptak két nagy főrendszer-frissítést. Ezen felül továbbra is járnak még egy darabig a biztonsági javítások a készülékekhez, a Samsung tehát állta azt, amit anno megígért.

Forrás: Alphr

A dologgal viszont két nagy problémája van a felhasználóknak. A kisebbik, hogy a Samsung egyik ügyféltámogatási képviselője korábban arról beszélt, lesz Android 10 ezekre a mobilokra. A nagyobb gond pedig az, hogy miközben az Apple 4-5 évig támogatja a készülékeit, addig a Google-t kivéve a legjobb androidos gyártók is csak 2 évet vállalnak (vagy 2 nagy rendszerfrissítést), és azt is általában csak a prémium készülékeikre. Ráadásul egyes cégeknél előfordul, hogy az eredeti vállalást sem tudják betartani.

A fogyasztók mostanra azonban kezdik elvárni, hogy tovább támogassák az androidos gyártók a készülékeiket, amelyek nem csak egyre drágábbak, de a visszajelzések szerint bőven alkalmasak még a mindennapos használatra. Általánosságban véve elmondható, hogy egy 2 éves csúcsmobil még nem való a fiókba vagy kukába, ráadásul az EU eleve cserélhető akkukat akar a hosszabb használhatóság érdekében. Sajnos az okostelefon-piac nem a hosszú távú használatra állt rá, ha nem az elöregedett akku miatt, akkor végül a támogatás és frissítések hiánya miatt kényszerülnek az emberek készülékcserére.