Már Android is futtatható az iPhone-on

project sandcastle
Project Sandcastle
Vágólapra másolva!
Sajnos jelenleg számos hardverelem nem működik alatta.
Vágólapra másolva!

A legszórakoztatóbb informatikai hobbiprojektek sajátossága, hogy igen kevés gyakorlati hasznuk van. Most jött erre egy szentségtörő példa, a Project Sandcastle hozzájárulói addig babráltak, amíg elindították az iPhone 7, az iPhone 7 Plus, továbbá a legutolsó generációs iPod Touch-on a Google Androidot.

Project Sandcastle Forrás: Project Sandcastle

A művelethez a checkra1n nevű jailbreaket használták, a segítségével képesek voltak az iPhone rendszerbetöltőjét úgy manipulálni, hogy az iOS helyett az Android nyílt forráskódú változatát indítsa el.

Jelen pillanatban a rendszercserének kevés értelme van, hiszen meghajtóprogramok hiányában a készülékek számos hardvere működésképtelen Android alatt, például a vezeték nélküli hálózati vezérlők és a kamera sem működik, plusz nincs hardveres 2D/3D grafikus gyorsítás.

Nem világos, hogy a hobbisták képesek lesznek-e teljes mértékben életet lehelni az iPhone-ra szánt Androidba, és ki tudják-e terjeszteni további modellekre a támogatást.

Nem mintha ez túlságosan sokat számítana: egyrészt az átlagos mobilozók tudását erősen meghaladná az Android telepítése, másrészt pedig az iPhone-t használók jó eséllyel

szándékosan vettek ilyen készüléket egy androidos helyett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!