Búcsúzik a régi Windowsoktól a CCleaner

ccleaner
A CCleaner jövőbeli változatai nem támogatják majd a Windows XP és Windows Vista rendszereket
Vágólapra másolva!
Cserébe kapott pár hasznos és kevésbé hasznos újítást.
Vágólapra másolva!

Csendben elérhetővé vált a kissé megtépázott renoméjú CCleaner tisztítóalkalmazás 5.64-es változata az Avast tulajdonában lévő Piriformtól. A kiadási megjegyzések szerint ez az utolsó változat, amely támogatja a Windows XP és Windows Vista rendszereket, a jövőben csak a Windows 7-re és újabbakra lesznek elérhetőek az újabb és újabb verziói.

A CCleaner jövőbeli változatai nem támogatják majd a Windows XP és Windows Vista rendszereket Forrás: Origo

Ezt ellensúlyozandó kapott pár új funkciót a szoftver. A legfontosabb, hogy mostantól képes kitakarítani a Chromium-alapú, második generációs Microsoft Edge böngészőt is, töröltethetőek vele például az internetes gyorsítótárának az elemei, a mentett sütijei, a böngészési és letöltési előzményei.

Ennél látványosabb a vadiúj Health Check képernyő, amelyet prominensen a baloldali oldalsáv tetejére tettek a fejlesztők. Az ingyenes verzióban a követős sütik és a Windows átmeneti fájlokat tartalmazó mappái töröltethető vele, míg a CCleaner Próval rendelkezők az automatikusan induló alkalmazásokat is állíthatják, plusz értesítést kaphatnak a frissítésre szoruló programokról.

Az automatikusan induló appok köre ettől függetlenül már nagyon régóta kezelhető a CCleanerben, a felület az Eszközök menüben található.

A CCleaner telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!