Elnyomta a kevésbé vonzó felhasználókat a TikTok

TikTok videós alkalmazás
An AFP collaborator poses for a picture using the smart phone application TikTok on December 14, 2018 in Paris. - TikTok, is a Chinese short-form video-sharing app, which has proved wildly popular this year. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
A túl sok ránc és a sörhas is végzetes tulajdonság lehetett.
Vágólapra másolva!

Újabb kínos botrány kerekedett a fiatalok körében jelenleg épp hódító TikTok közösségi szolgáltatás körül, ebben a fiatalok 15 másodperces videókban tudnak kommunikálni az ismerőseikkel és a világgal. A kínai TikTok eddig elsősorban amiatt aggódhatott, hogy az USA kémkedéssel kezdte vádolni és kitiltotta többek közt a hadsereg tagjainak a mobiljairól, most viszont a The Intercept jóvoltából kiderült, hogy az átlagos felhasználók számára is visszatetsző praktikákat folytatott.

Forrás: AFP

Egész pontosan az ajánlásokat tartalmazó For You szekció egyes moderálási elveiről van szó, ide csak a legalább 16 éves, továbbá a TikTok szabályainak megfelelő személyektől kerülhetnek videók. A kiadvány birtokába jutott, 2019 végén még érvényben volt szabályzat szerint a moderátoroknak nem tehettek ki „csúnya arcú" személyeket a For You lapra.

Ebbe a túl sok ránc, vagy éppen az „agyaras" fogazat is beletartozott.

Mellettük a „nyilvánvalóan sörhasú" egyének sem tűnhettek fel a válogatott ajánlások között, de például a „kopott vagy lepusztult" környezetben videókat készítők is feketelistán voltak. Emellett a kínai moderátoroknak az olyan élőben közvetítőkre is le kellett csapniuk egy tiltással, akik „vitatott" politikai beszédet folytattak, például kritizálták az állami szerveket.

A TikTok szerint a The Intercept által megkapott szabályzat már nincs hatályban, de nem világos, hogy az éppen használatos verzióban mik vannak benne. A politikai beszéddel kapcsolatos rész a kínai felhasználók esetében garantáltan nem tűnt el belőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!