Így bújnak ki a konferenciahívások és távoktatás alól az emberek

Vágólapra másolva!
Home office, otthoni tanulás? Végtelenített videóval kerülik el sokan, hogy a gép előtt kelljen ülni.
Vágólapra másolva!

Rengeteg ember kényszerült a koronavírus járvány hatására otthonról dolgozni vagy pedig tanulni, ám ez értelemszerűen nem mindenkinek tetszik. Éppen ezért egyre több kreatív megoldás születik arra, hogy ha mást nem is, legalább a konferenciahívásokat elkerüljék az emberek.

Forrás: Zoom

A legtöbben a Zoomot választották videós platformként az online tanórákhoz, távoli hívásokhoz és közösségi távpartikhoz. Először azt találták ki az unatkozó profik, hogy miként lehet hátteret cserélni: ne a hálószoba látszódjon, hanem mondjuk egy hegycsúcs vagy tengerpart mögöttük.

Azután jött, hogy elkezdtek magukról egy fotót beállítani, így olyan volt, mint ott lennének a kamera előtt, közben pedig pihenhettek, végezhették a házimunkát, a gyerekkel foglalkozhattak vagy valami mást csinálhattak. Egy állóképpel persze könnyű lebukni, ezért gyorsan kitalálták, hogy nem azt kell betenni háttérnek, hanem végtelenített videót magunkról. Így olyan, mintha figyelnénk, de erre nincs szükség, törődhetünk az otthoni dolgokkal, miközben az előre felvett rövid és végtelenített videóban lévő énünk majd bólogat és húzza a szemöldökét.