Ennyivel zuhantak meg a mobileladások a koronavírus következtében

Vágólapra másolva!
Február hónapban éves szinten 37 millióval kevesebb készüléket szállítottak le a gyártók.
Vágólapra másolva!

A Strategy Analytics kiadta a legújabb okostelefonokra vonatkozó jelentését, amelyből kiderült, hogy februárban mennyi készüléket tudtak leszállítani a gyártók globálisan. A koronavírus-járvány hatása már ebben a hónapban nagyon éreztette magát, ugyanis éves összeshasonlításban 37 millióval kevesebbet vittek a felhasználók. Ez a 99,2 millióról 61,8 millióra csökkenés éves szinten 38 százalékos visszaesést jelez.

Forrás: PhoneArena

A gyártás nagyja Kínában történik, és februárban épp Kínát érintette a legnagyobb mértékben a járvány. Nemcsak a gyártás állt meg átmenetileg, a készletekkel is gond lett, de az emberek egyébként sem szívesen vásároltak fizikai boltokban, az otthon maradók pedig jóval kevesebbet költöttek olyan termékekre, amelyek nem feltétlenül szükségesek.

Azóta a világ minden részére eljutott a koronavírus, az elemzők szerint a mobiliparnak pedig minden eddiginél keményebben kell dolgozni, nagyon nagy árcsökkentéseket bevetni és menő termékeket piacra dobni, ha azt akarják a gyártók, hogy az eladások emelkedésnek induljanak. Egyes vélemények szerint azonban ez sem lesz elég, a gazdasági hatás eredményeként sokan maradhatnak munka nélkül vagy alacsonyabb fizetéssel, így pedig még kevesebben rohannak majd 1000+ eurós okostelefonokért.