Kislányával pokémonozott az utcán az olasz apuka

Alzano Lombardo, 2020. március 5. Kevés a járókelő a Lombardia tartománybeli Bergamo megyében fekvő Alzano Lomabardóban 2020. március 5-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették és más óvintézkedéseket is bevezettek Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta. MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Touati
Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kapott a rendőröktől a borzalmas ötletért.
Vágólapra másolva!

Európában messze Olaszországban a legsúlyosabb a járvány, hírünk írásakor 59 ezer felett járt a koronavírussal diagnosztizált személyek száma, közülük bő 7 ezren már meggyógyultak, azonban a halálos áldozatok száma az 5500-hoz közelített. Az országban kijárási tilalom van érvényben, csak akkor lehetnek az utcán az emberek, amennyiben halaszthatatlan dolguk van, például boltba, gyógyszertárba, kutyát sétáltatni, vagy dolgozni kell menniük.

Alzano Lombardo, 2020. március 5. Kevés a járókelő a Lombardia tartománybeli Bergamo megyében fekvő Alzano Lomabardóban Forrás: MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Touati

Ehhez képest a beszámolók szerint rengeteg olasz továbbra sem veszi elég komolyan a helyzetet, és ha nem is pezseg az élet az utcákon, de közel sem akkora a csend, mint az elvárható volna. Rengeteg olasz továbbra sem veszi elég komolyan a helyzetet, nem érti a járvány megállításában játszott egyéni szerepét és kötelességét.

Erre a Leggo is hozott egy remek példát, a beszámolója alapján egy 31 éves apuka a kislányával Pokémon Gózott, mikor az észak-olasz San Fermo della Battaglia községben váratlanul lecsaptak rá a csendőrök. A férfit állítólag meglepte, hogy csendőrök tartóztatták fel, és kifejtette, hogy Pokémonok vadászata céljából korzózik a kislánnyal a településen.

Ezt nem értékelték nagyra csendőrök, és jelentették a rendőrségnek, a szervtől ismeretlen összegű pénzbüntetést kapott a kijárási tilalom megszegéséért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!