Leáll a Windows opcionális frissítgetése

2020.03.25. 16:06

Májustól átmenetileg nem jönnek majd hó végi patchek.

Kedd este a Microsoft összegző frissítéseket adott ki a Windows 10 tavaly megjelent változataihoz, ezek az egyelőre opcionálisnak nyilvánított patchek nem biztonsági jellegű hibákat orvosolnak a rendszerekben. A javításokat telepíteni kívánóknak kézzel kell elindítaniuk az installációt a Windows Update felületén.

A kép csak illusztrációForrás: Microsoft

Ezzel párhuzamosan a vállalat bejelentette, hogy az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt május hónaptól kezdve egy darabig nem fog ilyen opcionális frissítéseket kiadni, javarészt csak a biztonsági javításokra fókuszál majd.

Ennek oka, hogy a távmunka miatt a cég programozói és tesztelői nem tudnak a megszokott módon dolgozni, ami jelentősen növeli a hibás patchek kiadásának valószínűségét.

Plusz keresztbe tehet a tűzoltási kísérletnek, ha sikerül ilyet ráereszteni a felhasználókra.

A Microsoft nem árulta el, hogy a Windows 10 April 2020 Update rendszert általánosan elérhetővé teszi-e a következő hónapban, ám nem volna meglepő, az óriásfrissítés már tavaly december végén elkészült, azóta teszteli és foltozgatja a Microsoft, így elméletileg jó állapotban van. A kiadására utal még, hogy az opcionális javítások csak májustól szűnnek meg biztosan, ami betudható lehet az elérhetővé tétele miatt megnövekvő munkaerőigénynek, de ez persze csak spekuláció.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!